Uit Tuinmonitor 2020 blijkt dat mensen nog meer groen in de tuin willen

25 maart 2020

Door
Stichting Steenbreek

Wij besteden gemiddeld 1 tot 4 uur per week aan tuinieren en we beleven er plezier aan. Over het resultaat zijn Nederlanders dan ook tevreden: we geven onze tuin gemiddeld een 7,0. Dit blijkt uit de Tuinmonitor 2020 van WOLF-Garten, een online onderzoek naar het tuiniersgedrag van Nederlanders.

In het algemeen worden grasmaaien, snoeien en tuinaanleg het meest genoemd als favoriete tuinklussen. Er zijn echter duidelijke verschillen: 65% van de mannen vindt grasmaaien het leukst, tegenover 35% van de vrouwen. Een zelfde verschil is te zien bij bollen planten: 40% van de vrouwen doet dit graag, terwijl slechts 19% van de mannen dit als favoriet noemt. Over wat we niet leuk vinden zijn mannen en vrouwen het wel eens: onkruid wieden en schoffelen worden gezien als de minst leuke tuinklussen.

Milieubewustzijn
Veruit het belangrijkste is dat tuinieren ons plezier geeft, zo zegt 60% van de mensen. Bijdragen aan een beter milieu is voor slechts 6% van de mensen een reden om een tuin te hebben en te onderhouden. Toch proberen we wel rekening te houden met het milieu: bij aankoop van zaden, bemesting en tuinvoeding zegt 32% altijd rekening te houden met het milieu en ruim 50% zegt dit soms te doen.

Lees verder op de website van Stichting Steenbreek.

Locatie gemaakte foto: De Nieuwe Wede

Home Nieuws Uit Tuinmonitor 2020 blijkt dat mensen nog meer groen in de tuin willen