Wat is Amersfoort Rainproof?


Amersfoort Rainproof, dat zijn jij, wij en alle andere Amersfoorters samen. Amersfoort Rainproof is een netwerk van bewoners, bedrijven, groene organisaties, de gemeente Amersfoort en het waterschap Vallei en Veluwe. Samen werken wij aan een groene en regenwater-bestendige stad. Wij maken onderdeel uit van het landelijke Netwerk Steenbreek.

Amersfoort Rainproof helpt Amersfoorters om hun tuin, huis en buurt rainproof te maken. Door tegels te verwijderen en groen aan te leggen, koelen we de stad en zorgen we ervoor dat water in de grond zakt, in plaats van in het riool. 
Zo maken we Amersfoort bestand tegen hoosbuien, hitte en droogte, die steeds vaker voorkomen in een veranderend klimaat. En zo maken we van Amersfoort ook een stad vol leven, met een grote diversiteit aan planten en dieren.

Op ons platform komen informatie, ideeën en initiatieven samen. Hier vind je tips, maatregelen en voorbeelden om zelf aan de slag te gaan in je tuin, met je huis of in je buurt.
Heb je zelf een idee, een product, verhaal, dienst of een andere bijdrage om je huis, tuin of buurt rainproof te maken: neem contact met ons op. Heb je behoefte aan advies of ondersteuning? Kijk hoe wij jou kunnen helpen.  

Met elkaar zijn we Amersfoort Rainproof. Elke druppel telt.

 


 

 

Home Over ons