Gratis regenwateradvies

 

Wees slim: vang regenwater op in je tuin!

Het vasthouden van regenwater in je eigen tuin heeft veel voordelen. Daarom ondersteunen Waterschap Vallei en Veluwe en gemeente Amersfoort inwoners die hiermee aan de slag willen. Op verschillende momenten in het jaar kunnen inwoners van Amersfoort zich aanmelden voor een gratis advies van een regenwatercoach. Deze kijkt samen met jou hoe je regenwater beter kunt opvangen en vasthouden in je tuin. Heel slim in deze tijden van klimaatverandering.

 

Veel voordelen

Regenwater opvangen in je tuin helpt bij het klimaatbestendiger maken van je tuin en de omgevig. Je planten doen het beter op regenwater dan op kraanwater en het is nog goedkoper ook. Daarnaast help je mee om wateroverlast tijdens heftige buien te verminderen, doordat het riool minder wordt belast.

Regenwatercoaches

Tijdens de regenwater adviesacties kun je gratis advies krijgen van een van de professionele regenwatercoaches van het Netwerk Steenbreek en Rainproof Amersfoort: Aart, Beppie, Guido, Eveline en Hélène. Een van hen komt dan bij je thuis voor een advies hoe je regenwater beter kunt opvangen en vasthouden. Bijvoorbeeld met een wadi, of een ondergrondse grindkoffer. De regenwatercoach kijkt samen met jou naar wat er past in jouw tuin.

Totaaladvies

Na het adviesgesprek krijg je een adviesverslag waarin ook meer staat over het toepassen van maatregelen. Zoals bijvoorbeeld waterdoorlatende bestrating, welke soort beplanting goed tegen droogte kan, de mogelijkheid van een groen dak en hoe je meer biodiversiteit in je tuin krijgt. Het is dus een totaaladvies voor je tuin, waarmee je daarna zelf praktisch aan de slag kunt.
Het eerste advies geven de coaches alvast: "Begin klein en kijk wat mogelijk is, je hoeft niet alles tegelijk te doen. Elke regendruppel die niet in het riool, maar in de eigen tuin terechtkomt is er één."

Inschrijving 

Regelmatig organiseert Amersfoort Rainproof de gratis regenwatreradviesacties. De laatste was in maart 2023. Mogelijk volgt er later een nieuwe actie. Houd hiervoor deze website en onze social media kanalen in de gaten.  Heb je vragen over de regenwatercoaches? Mail naar info@amersfoortrainproof.nl Wil je alvast zelf aan de slag met regenwater in je tuin? Tips en inspiratie vind je op deze pagina. 

Home Hulp nodig? Regenwatercoaches