Plant mee met het Nationale Boomspiegelfeest

12 september 2023

Van 30 september tot en met 8 oktober organiseren de Guerillagardeners het Nationale Boomspiegelfeest. Duizenden Nederlanders gaan de straat op om de boomspiegels in hun straat te vergroenen. Niet alleen worden de straten daar mooier van, ze vangen ook meer hitte en water af en bieden een thuis voor bijen, vlinders en vogels. Wie wordt daar nou niet blij van?

Gratis plantpakket
In Amersfoort gaan zowel bewonersinitiatief het Groene Spoor aan de slag met boomspiegels, alsook GuerrillaGardeners 033. Daarnaast kunnen inwoners van Amersfoort zelf aan de slag met het vergroenen van boomspiegels in hun eigen straat. Als je met je buren in je straat minstens 5 boomspiegels adopteert, dan maak je zelfs kans op een van de 50 gratis plantpakketten met biologische planten, bollen en zaden van Guerillagardeners (ter waarde van € 150,-).
Op de website van guerrillagardeners.nl/boomspiegel-plantpakket vind je meer informatie en een aanvraagformulier. Wees er snel bij, want op is op.

Meld je boomspiegel aan  
Wil je aan de slag met boomspiegels in jouw straat of buurt? Geweldig! Meld jouw initiatief aan op guerrillagardeners.nl/boomspiegelfeest en ontvang aanplanttips, groene inspiratie en acties.
De gemeente Amersfoort heeft enkele richtlijnen opgesteld om te zorgen dat boomspiegelprojecten succesvol zijn en blijven, ook in de fase van beheer:

  • Het groen plant je buiten de eventueel aanwezige watergeefrand.
  • Je plant geen klimplanten of overblijvende houtachtige planten.
  • Je brengt alleen extra grond of een rand/hekje aan als je daarvoor toestemming hebt van de wijkbeheerder. Het ophogen van de grond is vaak slecht voor de boom.
  • Eventueel kun je de boomspiegel vergroten. Je mag alleen stenen weghalen na toestemming van de wijkbeheerder.

Deze richtlijnen en allerlei andere praktische tips vind je terug op www.amersfoort.nl/samen-maken-we-de-stad-groener. Bel voor meer informatie met de wijkbeheerder via telefoonnummer 14 033 (vraag naar de wijkbeheerder van je buurt). Hij of zij helpt je graag verder op weg!

 

Home Nieuws Plant mee met het Nationale Boomspiegelfeest