Meld je aan voor een gratis regenwateradvies

7 september 2022

Stroomt jouw regenwater nog naar het riool in plaats van in je tuin? Zonde! Met de huidige droge zomers en de klimaatverandering is het veel slimmer om regenwater op te vangen. Dat helpt bij het tegengaan van verdroging. Je planten doen het ook beter op regenwater dan op kraanwater en het is nog goedkoper ook. Daarnaast help je mee om wateroverlast tijdens heftige buien te verminderen, omdat het riool minder wordt belast.

Gratis advies

Omdat het vasthouden van regenwater in de eigen tuin zoveel voordelen heeft organiseren Waterschap Vallei en Veluwe en gemeente Amersfoort samen een gratis adviesactie om inwoners hierbij te helpen.

Update 26 september: Inschrijven voor een gratis advies is momenteel helaas niet mogelijk. Vanwege de grote belangstelling zitten alle beschikbare adviesgesprekken vol. Misschien komen er in de toekomst nog plekjes vrij. Houd daarvoor deze website en onze social media in de gaten. Alvast zelf aan de slag? Kijk op deze pagina voor tips en inspiratie.   

Een professionele regenwatercoach van het Netwerk Steenbreek / Rainproof Amersfoort komt bij je thuis voor een advies hoe je regenwater beter kunt opvangen en vasthouden. Bijvoorbeeld met een wadi, of een ondergrondse grindkoffer. De regenwatercoach kijkt samen met jou naar wat er past in jouw tuin. 
De actie loopt van 7 september t/m 31 oktober 2022. 

Totaalplaatje

Na afloop krijg je een adviesverslag waarin ook meer staat over verschillende maatregelen. Zoals het toepassen van waterdoorlatende bestrating, welke soort beplanting goed tegen droogte kan, de mogelijkheid van een groen dak en hoe je meer biodiversiteit in je tuin krijgt. Het is dus een totaaladvies voor je tuin, waarmee je daarna zelf praktisch aan de slag kunt.

Hulp bij aansluiten regenton

Als extra service is er dit jaar ook de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het aansluiten van een regenton. Veel mensen vinden dat lastig. Voor 20 huishoudens is er een ‘regenton aansluitservice’ beschikbaar. Materiaal schaf je zelf aan, op advies van de regenwatercoach. Op een afgesproken moment komt de coach dan langs om de ton samen met je aan te sluiten.

Aanmelden en meer informatie

Nodig vooral ook je buren uit bij het adviesgesprek. Samen doen werkt goed in het groen en je kunt kosten delen. Zo bereiken we nog meer mensen! De adviesgesprekken worden toegewezen op volgorde van inschrijven. Wees er dus snel bij, want vol is vol.  Update 13 september: Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Alle beschikbare adviesgesprekken zitten al vol.
Meer informatie over de actie vind je op amersfoortrainproof.nl/regenwatercoaches. En op amersfoortrainproof.nl/maatregelen vind je meer inspiratie voor maatregelen die je zelf kunt uitvoeren. 

 

 

 

Home Nieuws Meld je aan voor een gratis regenwateradvies