Extra regenwateradviezen beschikbaar

1 november 2022

Door
Amersfoort Rainproof

Vanwege de grote belangstelling bieden waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Amersfoort extra regenwateradviesgesprekken aan. De aanmeldingen voor de eerste ronde, begin september, zaten al binnen 2 dagen vol. Daarom zijn er nu 25 extra adviesgesprekken te verdelen.

Update 8 november: de 25 extra adviesgesprekken zitten inmiddels vol. Mogelijk wordt er in 2023 opnieuw een gratis adviesactie georgansieerd. Tips en inspiratie om alvast zelf aan de slag te gaan vind je op deze pagina

Voordelen
Met de huidige droge zomers en de klimaatverandering heeft het vasthouden van regenwater in de eigen tuin veel voordelen. Het helpt bij het tegengaan van verdroging, planten doen het ook beter op regenwater dan op kraanwater en het is nog goedkoper ook. Daarnaast help je mee om wateroverlast tijdens heftige buien te verminderen, omdat het riool minder wordt belast.

Gratis advies
Een professionele regenwatercoach van het Netwerk Steenbreek / Rainproof Amersfoort komt bij je thuis voor een advies hoe je regenwater beter kunt opvangen en vasthouden. Bijvoorbeeld met een wadi, of een ondergrondse grindkoffer. De regenwatercoach kijkt samen met jou naar wat er past in jouw tuin. Na afloop krijg je een adviesverslag waarin ook meer staat over verschillende maatregelen.

Aanmelden en meer informatie
De 25 extra adviesgesprekken zitten inmiddels vol. Mogelijk wordt er in 2023 opnieuw een gratis adviesactie georgansieerd. Houd hiervoor deze website en onze social media in de gaten.
Tips en inspiratie om alvast zelf aan de slag te gaan vind je op deze pagina. Meer informatie over de actie vind je op amersfoortrainproof.nl/regenwatercoaches.

Bekijk hoe de regenwatercoach te werk gaat

 

Home Nieuws Extra regenwateradviezen beschikbaar